(ВІДЕО) Захисник Маріуполя прикордонник Роман Мещеряков відкрив матч Кубка України з футболу

НАЗАД
04 квiтня 2024 08:20

Перший півфінальний поєдинок Кубка України відбувся учора на стадіоні «Арена Львів». Гравці ФК «Шахтар» та «Чорноморець» запросили Романа урочисто відкрити матч.

«Своєю присутністю я прагну нагадати Україні та світу, що не всі захисники Маріуполя, які вийшли з Азовсталі, повернулися додому з ворожого полону. Ми пам’ятаємо про кожного! Ми чекаємо усіх вдома!!!», – наголосив прикордонник.

Гру також відвідали прикордонники Захисники міста Марії, які нині проходять службу у Львівському прикордонному загоні. Організував відвідування матчу фонд «Серце Азовсталі», який на постійній основі допомагає Захисникам Маріуполя та їх родинам.

Нагадаємо, Роман Мещеряков 24 лютого 2022 року зустрів під час патрулювання акваторії Азовського моря. Під час оборони Маріуполя отримав численні поранення. В ніч з 14 на 15 квітня прикордонники отримали бойовий наказ прориватися на останній рубіж оборони – завод «Азовсталь». Під час мінометного обстрілу Роман втратив руку. На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді у складі Маріупольського гарнізону 17 травня 2022 та потрапив в Оленівку.

Додому прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року. Після численних операцій наприкінці 2022 року Роман повернувся на службу.

Він щиро вірить у Перемогу України та чекає зустрічі з побратимами, які ще досі в російському полоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси